Revivogen-τριχόπτωση-αραίωση-μαλλιά-θεραπεία τριχόπτωσης-υγιή μαλλιά-λεπτά μαλλιά-αδύναμα μαλλιά-σαμπουάν-conditioner

Μασάζ μαλλιών σε 4 απλά βήματα!

Και μόνο στο άκουσμα της λέξης «μασάζ» οι περισσότεροι αναφωνούν ΝΑΙΑΙΑ!!! Σας βοηθά να χαλαρώσετε, να ανακουφιστείτε από το άγχος και στην περίπτωση του μασάζ του τριχωτού της κεφαλής, πιστεύεται ότι βοήθα στην ανάπτυξη των μαλλιών. Σε οποιαδήποτε περίπτωση πάντως, είτε βοηθά τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα, είτε όχι, το μασάζ του τριχωτού σας κάνει σίγουρα να αισθάνεστε καλά. Σκεφτείτε πως νοιώθετε στο λουτήρα του κομμωτηρίου, όταν σας λούζουν τα μαλλιά...σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς το απολαμβάνουν με τα μάτια κλειστά.

 

Μάθετε πως μπορείτε να κάνετε το τέλειο μασάζ για το τριχωτό και τα μαλλιά σας!

  1. Βρέξτε πολύ καλά τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό, χωρίς πίεση. Χωρίστε τα μαλλιά σας με μια χωρίστρα στη μέση και στη συνέχεια σε 4 τεταρτημόρια ή και περισσότερα. Αυτό μπορεί να γίνει και νοητά. Σκεφτείτε πως κάθε φορά θα δουλεύετε μια περιοχή και στις 2 πλευρές του κεφαλιού (εκατέρωθεν).
  2. Χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα σαμπουάν. Σαμπουάν που περιέχουν φυσικά καταπραϋντικά συστατικά είναι ιδανικά για χρήση. Μόνο με τα ακροδάχτυλά σας και σε καμία περίπτωση με τα νύχια, ξεκινήστε από τους κροτάφους σας κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις σε μια μικρή περιοχή σε αυτό το σημείο. Θα πρέπει να διατηρείτε μια σταθερή πίεση, χωρίς όμως να πιέζετε πάρα πολύ.
  3. Προχωρήστε εν συνεχεία προς τα πίσω κάνοντας μασάζ σε μικρά τμήματα κάθε φορά, χρησιμοποιώντας πάντα τα δάχτυλά. Μην παραμελείτε την περιοχή γύρω από τα αυτιά σας. Να θυμάστε ότι το μασάζ αυτό είναι για το τριχωτό, οπότε κρατήστε τα δάχτυλά σας πάνω στο δέρμα του κεφαλιού και όχι πάνω στα μαλλιά σας.
  4. Εστιάστε σε ένα τμήμα κάθε φορά σε κάθε πλευρά του κεφαλιού προχωρώντας έτσι μέχρι το πίσω μέρος του αυχένα. Πάρτε το χρόνο σας και μην βιάζεστε. Ο σκοπός είναι να το απολαύσετε, οπότε βρείτε κάποια στιγμή στη διάρκεια της ημέρας που θα μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο σε αυτό, χωρίς να αγχώνεστε για κάτι άλλο.

Συμβουλές για ένα τέλειο μασάζ  μαλλιών

Η καταλληλότερη στιγμή για μασάζ μαλλιών είναι  αμέσως πριν και κατά το λούσιμο, γιατί βοηθάει στην ευκολότερη απομάκρυνση της λιπαρότητας, του σμήγματος, των νεκρών κυττάρων  και των ρύπων από το τριχωτό.

Μπορείτε να κάνετε μασάζ είτε με το σαμπουάν σας, είτε να χρησιμοποιήστε φυσικά έλαια.  Εκχυλίσματα βοτάνων, πρωτεΐνες σόγιας και μεταξιού όπως αυτά που περιέχονται στο Revivogen Pro, διεισδύουν βαθύτερα στα στρώματα της τρίχας με το μασάζ  και ενισχύουν την ενυδάτωση της. Οι καλμαντικές και χαλαρωτικές ιδιότητες των βοτάνων που περιέχει, ενισχύουν την ευεξία που επιφέρει το μασάζ στο δέρμα του κεφαλιού.

Αποφύγετε τα μασάζ του τριχωτού της κεφαλής λίγες μέρες πριν τη βαφή των μαλλιών ή αν κάνετε κάποια άλλη χημική επεξεργασία σε αυτά, γιατί το δέρμα του κεφαλιού θα είναι πιο ευαίσθητο και ίσως σας δημιουργήσει έντονο ερεθισμό κατά τη διάρκεια της χημικής διαδικασίας.

Μια ρουτίνα περιποίησης μαλλιών που διατηρεί τα μαλλιά καθαρά και ενυδατωμένα τα βοηθά να μεγαλώνουν δυνατά και υγιή. Προσθέτοντας ένα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας, βελτιώνεται η μικρο-κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής τα θρεπτικά συστατικά φτάνουν ευκολότερα στις ρίζες  και επιπλέον μειώνεται και το στρες.

Bonus Tip!

To μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής πρεπει να διαρκεί τουλάχιστον τρία λεπτά ή  και περισσότερο, αν προτιμάτε. Επαναλάβετε όσες φορές χρειάζεται. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής οποιαδήποτε στιγμή, και να θυμάστε ότι τα κύρια οφέλη των μασάζ του τριχωτού της κεφαλής εμφανίζονται όταν η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται συχνά, μία ή δύο φορές την ημέρα.
Επιστροφή στο ιστολόγιο