Lockdown Challenge: Υγιή και δυνατά μαλλιά μέσα σε 3 εβδομάδες!

Lockdown Challenge: Υγιή και δυνατά μαλλιά μέσα σε 3 εβδομάδες!

Αυτή η περίοδος της καραντίνας είναι η καλύτερη στιγμή για να ανανεώσετε την καθημερινή ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών σας. Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν μας αφήνει χρόνο να φροντίσουμε τα μαλλιά μας όπως πρέπει. Αυτή η συγκυρία του lockdown είναι η ευκαιρίας σας να ανανεώσετε την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας για υγιή και λαμπερά μαλλιά. Βάλτε στην άκρη όλα τα χημικά καλλυντικά προϊόντα  με τα οποία ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας και ακολουθήστε αυτό το πρόγραμμα φροντίδας 21 ημερών που τόσο πολύ έχουν ανάγκη τα μαλλιά σας.

1η Εβδομάδα:

  1. Καθαρίστε τις άκρες

Το κόψιμο των μαλλιών κάθε 2 μήνες βοηθάει τα μαλλιά σας γιατί αφαιρεί την ψαλίδα και εμποδίζει το σπάσιμο της τρίχας. Αν δεν προλάβατε να επισκεφθείτε το κομμωτήριο τολμήστε το μόνες σας, αλλά με το σωστό ψαλίδι. Το ψαλίδι της κουζίνας, σίγουρα δεν βοηθάει. Χρειάζεστε ένα, που να είναι πάρα πολύ κοφτερό. Κόψτε τα όταν είναι βρεγμένα αλλά να θυμάστε ότι πρέπει να τα κουρέψετε λίγο πιο μακριά απ’ ότι θα θέλατε γιατί τα μαλλιά φαίνονται ακόμα πιο κοντά μόλις στεγνώσουν. Οπότε πράξτε ανάλογα.

  1. Επιλέξτε το κατάλληλο shampoo & conditioner

Αποφύγετε τα δυνατά σαμπουάν και τις ισχυρές μαλακτικές κρέμες που βαραίνουν τη τρίχα και κάνουν τα μαλλιά σας να φαίνονται άτονα και χωρίς κίνηση. Το Revivogen Pro Bio-Cleansing Shampoo είναι η ιδανική επιλογή για εσάς. Η σύνθεση του είναι πλούσια σε εκχυλίσματα βοτάνων, πρωτεΐνες μεταξιού και σόγιας, ένας συνδυασμός που χαρίζει απίστευτη απαλότητα στα μαλλιά και αυξάνει τον φυσικό τους όγκο, διατηρώντας υγιές το τριχωτό. Το serum σιλικόνης που περιέχει προστατεύει το τριχωτό από ήπιους ερεθισμούς, απομακρύνει την ξηροδερμία και δεσμεύει την υγρασία μέσα στον κορμό της τρίχας, δίνοντας στα μαλλιά απαλή αίσθηση και λεία και βελούδινη υφή. Είναι ιδανικό για λεπτά και άτονα μαλλιά, γιατί δεν λαδώνει τις ρίζες και έχει ενισχυτική δράση κατά του σπασίματος της τρίχας.

Για να ολοκληρώσετε τη φροντίδα των μαλλιών σας, χρησιμοποιήστε το  Revivogen Thickening Conditioner που ξεμπερδεύει τα μαλλιά, αυξάνει τον όγκο και ενυδατώνει τα μαλλιά σε βάθος κλειδώνοντας την υγρασία μέσα στην τρίχα. Προστατεύει τις πρωτεΐνες των μαλλιών προκειμένου να παραμένουν δυνατά και με τα αμινοξέα και τη βιταμίνη Β-5 που περιέχει, δίνει λάμψη στα μαλλιά, ενώ οι φυσικές πρωτεΐνες σιταριού και βρώμης περιέχει δυναμώνουν τα μαλλιά.

  1. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής

Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής βοηθά στην καλύτερη αιμάτωση του τριχωτού και αποσυμφορεί τα τριχοθυλάκια, ενδυναμώνοντάς τα. Πιστεύεται ότι ένα καλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, βοηθά τα μαλλιά να μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Κάνετε καθημερινά για 5 λεπτά, απαλό μασάζ σε όλο το τριχωτό της κεφαλής με τα δάχτυλά σας ενώ ασκείτε ελαφριά ή μέτρια πίεση

  1. Αλλάξτε μαξιλαροθήκες

Ακόμα και αν σας φαίνεται υπερβολικό, κι όμως βοηθάει. Ο ύπνος σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη βοηθά πραγματικά γιατί το μετάξι αποτρέπει το σπάσιμο της τρίχας και δεν αφήνει τα μαλλιά σας να μπερδευτούν. Τα μπερδεμένα μαλλιά συνήθως σπάνε και πιο εύκολα. Εάν δεν έχετε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη, τότε τυλίξτε τα μαλλιά σας με ένα μεταξωτό μαντήλι..

  1. Αφήστε ελεύθερα τα μαλλιά σας

Η έντονη έλξη (τράβηγμα) των μαλλιών προκαλεί σπάσιμο της τρίχας, ακόμα και αραίωση (αλωπεκία από έλξη). Αν λοιπόν φοράτε extensions ή γενικά ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας με σφιχτές αλογοουρές ή περίτεχνες κοτσίδες, τα οποία προκαλούν έντονη έλξη στα μαλλιά, τώρα είναι η στιγμή να απαλλαγείτε από όλα αυτά. Αφήστε τα μαλλιά σας ελεύθερα, να αναπνεύσουν και αμέσως θα δείτε τη διαφορά.

  1. Χρησιμοποιήστε μάσκα μαλλιών

Χρησιμοποιήστε μια μάσκα μαλλιών βαθιάς ενυδάτωσης και προστασίας. Η Revivogen PRO Volumizing Hair Mask είναι ιδανική για τη φροντίδα και την επιδιόρθωση των μαλλιών. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ενυδατικά συστατικά, δίνει άμεσα όγκο, κίνηση και λάμψη στα μαλλιά χωρίς να τα λαδώνει ή να τα βαραίνει.

2η Εβδομάδα:

  1. Ευκαιρία για αλλαγή στη διατροφή σας

Αν ονειρεύεστε μακριά και υγιή μαλλιά, τότε θα πρέπει να βελτιώσετε τη διατροφή σας. Η σωστή διατροφή εκτός του ότι μας κάνει καλό (και βοηθάει να μην εξοκείλουμε τώρα στην καραντίνα) εξασφαλίζει για τα μαλλιά μας τις βασικές βιταμίνες και μέταλλα που κάνουν τα μαλλιά δυνατά. Ενσωματώστε στη διατροφή σας:

  • Αυγά
  • Πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι
  • Εσπεριδοειδή όπως τα πορτοκάλια
  • Λιναρόσπορο
  • Καρύδια
  • Προϊόντα ολικής άλεσης
  • Αβοκάντο
  • Καρότα
  • Φυστικοβούτυρο
  • Σπόροι Chia
  • Κολοκύθι
  • Γλυκοπατάτα
  • Γιαούρτι
  • Ψάρι
  • Ξηροί καρποί
  • Φακές
2. Να πίνετε περισσότερο νερό

Μια άλλη καλή συνήθεια που πρέπει να ακολουθήσετε αυτήν την εβδομάδα είναι να πίνετε περισσότερο νερό όλη την ημέρα. Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού βοηθά να διατηρείτε τα μαλλιά σας υγιή και λαμπερά. Το νερό έχει θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τα μαλλιά σας. Βοηθούν στην ενυδάτωση της τρίχας από μέσα και ενδυναμώνει τις ρίζες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τρίχας.

Επίσης οι φρέσκοι χυμοί φρούτων και το πράσινο τσάι είναι επιπλέον τρόποι για να διατηρείτε τον εαυτό σας ενυδατωμένο.

  1. Χαλαρώστε

Το γνωρίζατε ότι το άγχος επηρεάζει όχι μόνο την όψη της επιδερμίδας μας αλλά και των μαλλιών μας, κάνοντας τα θαμπά και αδύναμα; Οπότε, εκμεταλλευτείτε αυτή την περίοδο και κατεβάστε ρυθμούς. Απλά χαλαρώστε και περιποιηθείτε τα μαλλιά σας.

  1. Πλέξτε τα μαλλιά σας

Θα πρέπει να αρχίσετε κοιμάστε με τα μαλλιά σας πιασμένα σε χαλαρή πλεξούδα. Γιατί; Εκτός του ότι δεν θα σας ενοχλούν στο πρόσωπό ενώ κοιμάστε, θα αποφύγετε και το σπάσιμο της τρίχας. Τα μαλλιά σπάνε πιο εύκολα όταν είναι ελεύθερα στον ύπνο λόγω της έντονης τριβής με το μαξιλάρι, επίσης εξαιτίας της τριβής, μπερδεύονται πιο εύκολα και χάνουν την υγρασία τους.

  1. Χρησιμοποιήστε μάσκα μαλλιών

Εκτός από τη μαγική Revivogen PRO Volumizing Hair Mask, που καλό είναι να τη χρησιμοποιείτε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, μπορείτε οι πιο εναλλακτικές από εσάς να δοκιμάσετε μια homade ενυδατική μάσκα (που μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε φυσικά εναλλάξ με την Revivogen) με μόνο 2 συστατικά - γιαούρτι και μέλι. Ανακατέψτε καλά τα δύο συστατικά και απλώστε το μείγμα σε όλα τα μαλλιά σας. Τόσο το μέλι όσο και το γιαούρτι ενυδατώνουν τα μαλλιά και τους χαρίζουν μια φυσική λάμψη.

  1. Βουρτσίστε πριν το λούσιμο

Μια άλλη συνήθεια που πρέπει να υιοθετήσετε είναι να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας πριν από το λούσιμο για να τα ξεμπερδέψετε. Αν τα μαλλιά σας είναι μπλεγμένα, τότε σπάνε πιο εύκολα κατά το λούσιμο, με αποτέλεσμα να βλέπετε πολλές τρίχες να καταλήγουν στο σιφόνι. Επίσης το βούρτσισμα των μαλλιών βοηθάει στην καλύτερη μεταφορά των φυσικών ελαίων των μαλλιών σας σε όλο το μήκος της τρίχας. Και πάντα να χρησιμοποιείτε μαλακτικό, εφαρμόζοντάς το από το μέσο των μαλλιών και προς τις άκρες.

3η Εβδομάδα:

  1. Μαζέψτε χαλαρά τα μαλλιά σας

Αφού αυτή τη στιγμή έχουν μειωθεί οι μετακινήσεις, αφήστε τα μαλλιά σας ελεύθερα. Εάν όμως θέλετε να κρατήσετε τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπό σας, κάντε ένα χαλαρό κότσο ή μια χαλαρή αλογοουρά.

  1. Μασάζ με αιθέρια έλαια

Υπάρχουν πολλά αιθέρια έλαια που προάγουν την υγεία των μαλλιών. Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας, επιλέξτε ένα αιθέριο έλαιο όπως έλαιο jojoba, έλαιο μέντας, έλαιο τεϊόδενρου, έλαιο λεμονόχορτου ή έλαιο λεβάντας και κάντε ένα καλό μασάζ στα μαλλιά σας.

  1. Αποτοξίνωση τώρα

Ακριβώς όπως το σώμα σας, έτσι και τα μαλλιά σας έχουν ανάγκη από αποτοξίνωση. Τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται καθημερινά από τους ρύπους, τα κατάλοιπα των προϊόντων styling και τη συσσώρευση σμήγματος. Όλα αυτά επικάθονται στο τριχωτό της κεφαλής και κάνουν τα μαλλιά θαμπά, άτονα και εντείνουν την τριχόπτωση. Το Revivogen PRO Exfoliating Scalp Cleanser προάγει την υγεία των μαλλιών, καταπολεμά τον κνησμό, την πιτυρίδα και τους φραγμένους πόρους. Τα καθαριστικά και αντιοξειδωτικά συστατικά του Revivogen PRO Exfoliating Scalp Cleanser κάνουν απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής, απομακρύνοντας το σμήγμα, τα νεκρά κύτταρα και τα βακτήρια που συσσωρεύονται από τον ιδρώτα και τα προϊόντα styling Η τακτική χρήση του καθαριστικού PRO για την αποτοξίνωση και τον καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής βοηθά στην ανάπτυξη πιο πυκνών και δυνατών μαλλιών. Κάντε χωρίστρες στα μαλλιά σας και ψεκάστε το Revivogen PRO Exfoliating Scalp Cleanser απευθείας επάνω στο τριχωτό. Αφήστε το να δράσει για 1 με 2 λεπτά. Μόλις σταματήσετε να νιώθετε τις φυσαλίδες, σαπουνίστε τα μαλλιά σας, απλώστε τη μαλακτική κρέμα και ξεβγάλτε τα. Χρησιμοποιείστε το 2 φορές την εβδομάδα και θα δείτε τα μαλλιά σας να μεταμορφώνονται.

  1. Spa μαλλιών στο σπίτι

Κάντε στον εαυτό σας δώρο ένα αναζωογονητικό homemade spa μαλλιών:

  • Λουστείτε.
  • Ξεκινήστε το spa με το conditioner. Σκουπίστε καλά τα μαλλιά σας, ώστε να φύγουν τα πολλά νερά και στη συνέχεια, χωρίστε τα μαλλιά σας και βάλτε το μαλακτικό από τη ρίζα έως την άκρη ώστε να πάει παντού. Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας για να εφαρμόσετε το μαλακτικό στο τριχωτό της κεφαλής και σε όλο το μήκος των μαλλιών σας και κάνετε μασάζ με τα δάχτυλά σας.
  • Βουρτσίστε τα μαλλιά σας απαλά, ξεκινώντας από το τριχωτό, περίπου 50 φορές. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από το τριχωτό της κεφαλής σας.
  • Τυλίξτε με μια ζεστή πετσέτα τα μαλλιά σας και καλύψτε τα με ένα σκουφάκι του ντους ή μια πλαστική σακούλα για 40 λεπτά.
  • Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας από το μαλακτικό με σκέτο νερό.

Επίσης μπορείτε να κάνετε ένα spa μαλλιών με μπανάνα. Πάρτε μια πολύ ώριμη μπανάνα και αφού την πολτοποιήσετε, απλώστε τη στα μαλλιά σας, ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα.

Εκμεταλλευτείτε αυτές τις μέρες και περιποιηθείτε τα μαλλιά σας, όπως τους αξίζουν.

Επιστροφή στο ιστολόγιο