Χριστουγεννιάτικο δέντρο και τριχόπτωση ... υπάρχουν κοινά;

Χριστουγεννιάτικο δέντρο και τριχόπτωση ... υπάρχουν κοινά;

Το ξέρατε ότι υπάρχει ένα μοτίβο γυναικείας τριχόπτωσης που πήρε το όνομά του από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Όμως, παρά το όνομα του, αυτός ο τύπος τριχόπτωσης δυστυχώς δεν εμφανίζεται μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων.

Το μοτίβο τριχόπτωσης «χριστουγεννιάτικο δέντρο»

Το μοτίβο αυτό έχει σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου και απλώνεται στην περιοχή γύρω από τη χωρίστρα.

Η βάση του δέντρου βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του τριχωτού της κεφαλής, πάνω από το πρόσωπο, και η κορυφή του δέντρου βρίσκεται στη μέση του τριχωτού της κεφαλής. Αυτός ο τύπος αραίωσης εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της ανδρογενετικής αλωπεκίας.

Τι είναι η γυναικεία τριχόπτωση;

Η γυναικεία ανδρογενετική αλωπεκία είναι κληρονομική και είναι η πιο κοινή αιτία τριχόπτωσης που παρατηρείται στις γυναίκες. Όπως συμβαίνει και στους άντρες, συνήθως ξεκινά με την πάροδο των χρόνων και επηρεάζει πιο συχνά γυναίκες άνω των 40, αν και, λόγω του στρες της σύγχρονης ζωής, πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι οι γυναίκες αρχίζουν να χάνουν τα μαλλιά τους ήδη από τα 20 τους χρόνια.

Ενώ οι άνδρες με κληρονομική τριχόπτωση τείνουν να αναπτύσσουν συγκεκριμένες αραιές ή κενές περιοχές, οι γυναίκες εμφανίζουν αραίωση σε όλο το κεφάλι.

Γυναικεία μοτίβο τριχόπτωσης

Η γυναικεία τριχόπτωση ταξινομείται συνήθως βάση της κλίμακας Ludwig, στην οποία η ταξινόμηση γίνεται με βάση το βαθμό της διάχυτης τριχόπτωσης σε ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής αντί για μια καθορισμένη περιοχή αραίωσης. Όπως μπορείτε να δείτε από το διάγραμμα, ο Τύπος Ι αναφέρεται σε μικρή αραίωση ενώ ο Τύπος III είναι αισθητή απώλεια μαλλιών σε όλο το τριχωτό της κεφαλής.

Το μοτίβο του «Χριστουγεννιάτικου Δέντρου» είναι ένα ενδιάμεσο στάδιο. Τα μαλλιά είναι συχνά πιο λεπτά προς τα εμπρός, επομένως, υπάρχει μια αραίωση ή λέπτυνση, που μοιάζει με χριστουγεννιάτικο δέντρο. Προς τα πίσω είναι συνήθως πιο πυκνά, αλλά καθώς η κατάσταση εξελίσσεται, και αυτή η περιοχή αραιώνει.

Η υποχώρηση του hairline-επίσης καταγράφεται στην Κλίμακα Ludwig («Frontal»), η οποία είναι παρόμοια με την υποχώρηση του hairline στους άνδρες, αλλά είναι πιο σπάνια στις γυναίκες σε σχέση με τη διάχυτη αραίωση και την αραίωση στην κορυφή.

Αντιμετώπιση της γυναικείας τριχόπτωσης

Ευτυχώς, η γυναικεία τριχόπτωση μπορεί να είναι πιο σύνθετη όσον αφορά τις αιτίες που την προκαλούν αλλά είναι αντιμετωπίσιμη. Εάν όμως δεν ακολουθήσετε έγκαιρα κάποια θεραπεία, είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί με αποτέλεσμα τα τριχοθυλάκια τελικά να αδρανήσουν και να έχουμε μια μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Revivogen Pro Scalp Therapy: Η φυσική λύση για τη γυναικεία τριχόπτωση

Το Revivogen PRO Scalp Therapy είναι μία αγωγή με φυσικά συστατικά ενάντια στη τριχόπτωση που μιμείται τη δράση της μινοξιδίλης και δημιουργήθηκε από τον Καθηγητή Δερματολογίας Dr. Alex Khadavi. Είναι μία anti-aging hair loss therapy που καταπολεμά την τριχόπτωση, αναστέλλοντας τοπικά την παραγωγή την ορμόνης DHT και τη λειτουργία των ανδρογονικών υποδοχέων. Ενεργοποιεί την ανάπτυξη των τριχοθυλακίων, αυξάνοντας το μέγεθός τους, ενώ ταυτόχρονα δυναμώνει τα υπάρχοντα μαλλιά.

Εάν παρόλα  αυτά ανησυχείτε για την τριχόπτωση που αντιμετωπίζετε, είναι σημαντικό να δείτε έναν ειδικό με τα πρώτα σημάδια αραίωσης των μαλλιών.

Επιστροφή στο ιστολόγιο