Λεπτά μαλλιά: Γιατί σπάνε πιο εύκολα οι τρίχες;

Λεπτά μαλλιά: Γιατί σπάνε πιο εύκολα οι τρίχες;

Τα μαλλιά αραιώνουν και πέφτουν ως αποτέλεσμα της DHT και της σμίκρυνσης των τριχοθυλακίων. Τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που μπλοκάρουν την DHT είναι τελικά η λύση για την αντιμετώπιση της αραίωσης;.

Για το 65% των ανδρών και το 40% των γυναικών, ο συνδυασμός γενετικής, ορμονών και ηλικίας θα οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Αλλά τα μαλλιά – ευτυχώς- δεν φεύγουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Πριν αδρανήσει τελείως ένα τριχοθυλάκο και σταματήσει να παράγει καινούριες τρίχες, επιβραδύνεται σταδιακά ο ρυθμός παραγωγής του και οι τρίχες που βγαίνουν είναι ολοένα και πιο λεπτές. Επίσης επηρεάζεται και το χρώμα τους, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο ανοιχτόχρωμες. Το στέλεχος της τρίχας γίνεται εύθραυστο και μπορεί εύκολα να πέσει. Αυτό ονομάζεται "σμίκρυνση τριχών".

Σμίκρυνση τριχοθυλακίων και φροντίδα των αραιών μαλλιών

Όταν ένα τριχοθυλάκιο, που μέχρι πρότινος έβγαζε υγιείς και χοντρές τρίχες, αρχίσει να σμικρύνεται, η διαδικασία της αραίωσης των μαλλιών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Είναι θέμα χρόνου να σταματήσει να παράγει τρίχες ο θύλακας

Γι' αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε την ρίζα του προβλήματος -κυριολεκτικά και μεταφορικά, αλλά να προστατέψουμε και να φροντίσουμε αυτές τις εύθραυστες ρίζες.  Η μείωση της ορμόνης DHT, είναι ο κύριος παράγοντας που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της ανάπτυξης των μαλλιών.

Απλές συμβουλές ενδυνάμωσης και προστασίας των μαλλιών

Η χρήση ενός απαλού σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα, όπως το Revivogen Bio-Cleansing Shampoo, είναι απαραίτητη. Τα θειικά άλατα μπορεί να αφυδατώσουν τα ήδη αδύναμα μαλλιά, κάνοντάς τα ακόμα πιο εύθραυστα. Η χρήση ενός ενυδατικού και συνάμα θρεπτικού μαλακτικού όπως το Revivogen Thickening Conditioner βοηθά στην ενίσχυση των λεπτών τριχών.

Επιπλέον, να θυμάστε ότι πρέπει να φέρεστε με «ευγένεια» στα λεπτά μαλλιά. Μην βουρτσίζετε με βία τα μαλλιά σας, γιατί αυτό θα εντείνει την τριχόπτωση και το σπάσιμο της τρίχας. Χτενίστε τα μαλλιά σας με μια βούρτσα με αραιά δοντάκια, κατά προτίμηση στο ντους, και αφού έχετε βάλει conditioner. Αυτό θα ξεμπερδέψει τα μαλλιά σας, χωρίς καμία καταστροφή.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να είστε προσεκτικοί και με το styling των μαλλιών σας. Εάν το παρακάνετε με το πιστολάκι ή τραβάτε τα μαλλιά σας σε σφιχτούς κότσους ή αλογοουρές, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στις ήδη εύθραυστες τρίχες. Ψάξτε για μαλακά κοκαλάκια,  όπως σατέν scrunchies ή εκείνα που είναι σας ελατήρια.

Τα καλά νέα είναι ότι αυτά τα τριχοθυλάκια ΜΠΟΡΟΥΝ να αναζωογονηθούν. Πολλοί χρήστες του Revivogen παρατηρούν ότι οι λεπτές, ανοιχτόχρωμες τρίχες πέφτουν και στη θέση τους αναπτύσσονται πιο σκούρες, πιο πυκνές και δυνατές τρίχες. Να προσέχετε τα εύθραυστα και αραιά μαλλιά σας, και να θυμάστε ότι μπορείτε να αλλάξετε την πορεία της ανάπτυξης των μαλλιών σας, μεταμορφώνοντας τα σε πυκνά, δυνατά και υγιή μαλλιά.

Επιστροφή στο ιστολόγιο