τριχοπτωση και ψυχολογια, άγχος και τριχόπτωση, revivogen

Έχεις τριχόπτωση; Άλλαξε ψυχολογία!

Έχετε παρατηρήσει τελευταία ότι χάνετε μαλλιά; Αν ναι, τότε υπάρχει πιθανότητα αυτό να σας έχει επηρεάσει και ψυχολογικά. Νιώθετε ότι έχει αρχίσει να κλονίζεται η αυτοπεποίθησή σας; Μην αφήσετε την τριχόπτωση και την εικόνα των μαλλιών σας να καταστρέψει την εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας. Αντ' αυτού, δοκιμάστε μερικούς-ή και όλους – τους παρακάτω τρόπους τόνωσης της αυτοπεποίθησής σας.

  1. Ξεκινήστε να αθλείστε

Απομακρύνετε τη σκέψη σας από τα μαλλιά που χάνετε και επικεντρωθείτε στο υπόλοιπο σώμα σας, κάνοντάς το να δείχνει  καλύτερο. Εάν δεν έχετε ήδη ένα τακτικό πρόγραμμα άσκησης, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσετε. Εξετάστε το ενδεχόμενο να ξεκινήστε να γυμνάζεστε. Οι επιλογές αρκετές, πηγαίνετε γυμναστήριο, ή ξεκινήστε να γυμνάζεστε στο σπίτι ή αρχίστε το τρέξιμο. Το κλειδί είναι να βρείτε κάτι που σας αρέσει πραγματικά και με το οποίο μπορεί να κολλήσετε.

Με την πάροδο του χρόνου, θα δείτε το σώμα σας ν’ αλλάζει. Θα βελτιωθεί η φυσική σας κατάσταση, θα χάσετε το περιττό βάρος-αν έχετε, θα δείτε το σώμα σας πιο σφιχτό και γυμνασμένο.  Με αυτόν τον τρόπο και θα βελτιώσετε την υγεία σας και η αυτοπεποίθησή σας θα εκτιναχθεί στα ύψη!

  1. Ξεκινήστε ένα νέο χόμπι

Μια άλλη επιλογή που θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σας είναι να ξεκινήσετε ένα νέο χόμπι ή να σχεδιάσετε μια δραστηριότητα που σας ευχαριστεί, είτε μόνοι σας είτε με φίλους. Αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο απλό όσο ο εθελοντισμός σε ένα τοπικό καταφύγιο ζώων ή ακόμα η ορειβασία, ένα ταξίδι πεζοπορίας με την οικογένεια ή τους φίλους.

Ανεξάρτητα από το τι θα επιλέξετε, η συμμετοχή σε δραστηριότητες που σας κάνουν να νιώθετε καλά, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την αυτοεκτίμησή σας. Βεβαιωθείτε ότι αφιερώνετε χρόνο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να απολαύσετε αυτού του είδους τις δραστηριότητες.

  1. Προσπαθήστε να τρώτε πιο υγιεινά

Προσπαθήστε να κάνετε καλύτερες επιλογές στο τι τρώτε και πίνετε. Τρώγοντας πιο υγιεινά, θα νιώσετε καλύτερα και θα δείξετε ότι φροντίζετε και ενδιαφέρεστε για τον εαυτό σας. Ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να αρχίσετε να μετράτε τις θερμίδες, να αποφεύγετε τα τρανς λιπαρά και να αποφεύγετε τους «κακούς» υδατάνθρακες (όπως λευκό ψωμί, ζυμαρικά, λευκό ρύζι και άλλα είδη υδατανθράκων που προκαλούν λήθαργο).

Τρώγοντας πιο υγιεινά, θα αισθάνεστε πιο ενεργητικοί και καλύτερα με τον εαυτό σας. Δεν χρειάζεται να κάνετε δραστικές αλλαγές από τη μια μέρα στην άλλη. Σιγά σιγά θα πετύχετε το στόχο σας και η υγιεινή διατροφή θα γίνει τρόπος ζωής.

Αυτές είναι μόνο μερικές συμβουλές για να επανακτήσετε την αυτοπεποίθησή σας, ακόμη και όταν αντιμετωπίζετε ανεπιθύμητη τριχόπτωση ή οποιαδήποτε άλλη απροσδόκητη αλλαγή στη ζωή σας.

 

Επιστροφή στο ιστολόγιο