πυτιριδα - scalp cleanser - revivogen

5 τρόποι να καταπολεμήσετε την πιτυρίδα

Η πιτυρίδα είναι η αποκόλληση των νεκρών κερατινοκυττάρων από την επιδερμίδα του κεφαλιού με τη διαδικασία της απολέπισης. Είναι μια χρόνια πάθηση του δέρματος, κοινή σε άνδρες και γυναίκες (πάνω από το 20% των γυναικών και πάνω από το 30% των ανδρών). Δεν αποτελεί μόνο αισθητικό πρόβλημα καθώς πολύ συχνά συνοδεύεται από έντονο κνησμό και ερεθισμό. Τα άτομα που ταλαιπωρούνται από την πιτυρίδα συνήθως προσπαθούν να την καταπολεμήσουν με ειδικά σαμπουάν, που βοηθούν αρκετά αλλά από μόνα τους δεν είναι αρκετά αποτελεσματικά. Δείτε κάποιους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να την καταπολεμήσετε.

  1. Επανεξετάστε τη διατροφή σαςπυτιριδα - scalp cleanser - revivogen

Το έχουμε πει αρκετές φορές. Η υγιεινή διατροφή είναι πολύ σημαντική για την καλή υγεία του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών. Εξασφαλίστε την επαρκή πρόσληψη πρωτεϊνών και φυτικών ινών καθώς και ψευδαργύρου, ωμέγα-3 και λιπαρών οξέων. Η πιτυρίδα συνήθως προκαλείται από ένα ζυμομύκητα που ζει στο τριχωτό της κεφαλής των περισσοτέρων υγιών ενηλίκων. Η ενίσχυση της καλής υγείας του τριχωτού μέσω της διατροφής θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας αντιδρά σε αυτόν τον ζυμομύκητα που προκαλεί την πιτυρίδα.

  1. Καταπολεμήστε το πυτιριδα - scalp cleanser - revivogen

Το άγχος επιδεινώνει την εκδήλωση της πιτυρίδας. Μπορεί να το έχετε παρατηρήσει και οι ίδιοι ότι σε περιόδους έντονου stress, εντείνεται όχι μόνο η πιτυρίδα αλλά και ο κνησμός στην περιοχή.

  1. Μην το παρακάνετε με τα προϊόντα styling πυτιριδα - scalp cleanser - revivogen

Η συχνή χρήση πολλών προϊόντων styling όχι μόνο φράσει τους πόρους αλλά μπορεί να προκαλέσει και αλλεργικές αντιδράσεις. Αν κάποιο προϊόν styling παρατηρήσετε ότι επιδεινώνει την πιτυρίδα και τον κνησμό, σταματήστε το και γενικά μειώστε στο ελάχιστο τη χρήση τους.

  1. Σαμπουάν κατά της πιτυρίδας

Υπάρχουν πολλά σαμπουάν ειδικά σχεδιασμένα για την καταπολέμηση της πιτυρίδας. Ελέγξτε τα ενεργά συστατικά και δοκιμάστε ποιο απ’ όλα λειτουργεί καλύτερα στο δικό σας τριχωτό.

  1. Revivogen PRO Exfoliating Scalp Cleanser πυτιριδα - scalp cleanser - revivogen

Τα καθαριστικά και αντιοξειδωτικά συστατικά του Revivogen PRO Exfoliating Scalp Cleanser κάνουν απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής, απομακρύνοντας το σμήγμα, τα νεκρά κύτταρα και τα βακτήρια που συσσωρεύονται από τον ιδρώτα και τα προϊόντα styling. Το Revivogen PRO Exfoliating Scalp Cleanser προάγει την υγεία των μαλλιών, καταπολεμά τον κνησμό, την πιτυρίδα και καθαρίζει σε βάθος τους φραγμένους πόρους. Χρησιμοποιήστε το 2 φορές την εβδομάδα για την αποτοξίνωση και το βαθύ καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής και αμέσως θα δείτε διαφορά.

Η πιτυρίδα δύσκολα αντιμετωπίζεται με αποτέλεσμα οι πάσχοντες να απογοητεύονται. Το κλειδί είναι να μειώσετε το άγχος, να προσδιορίσετε την αιτία που την προκαλεί και να βρείτε μια θεραπεία που να σας ταιριάζει. Όπως πάντα, εάν το πρόβλημα επιμένει, επισκεφθείτε έναν δερματολόγο ή έναν ιατρό εξειδικευμένο στη μεταμόσχευση μαλλιών.

Επιστροφή στο ιστολόγιο