χειμώνας και μαλλιά

Χειμώνας και μαλλιά: 3 απλές συμβουλές για υγιή μαλλιά

Εάν δεν καταφέρνετε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας λαμπερά και μεταξένια τον χειμώνα, σας ενημερώνουμε ότι  δεν είστε μόνοι. Ο χειμώνας έχει την τάση να είναι εξαιρετικά σκληρός και ξηραίνει τα μαλλιά αλλά και το δέρμα.

Πώς επηρεάζει ο χειμώνας τα μαλλιά μας

Από τη μια μεριά έχουμε το κρύο και τον ψυχρό αέρα και από την άλλη  την  ξηρή ατμόσφαιρα στους εσωτερικούς χώρους λόγω του κλιματισμού. Αυτός ο συνδυασμός τείνει να απομακρύνει την υγρασία από την τρίχα, αφήνοντας τα μαλλιά μας αφυδατωμένα,ι ξηρά και πιο εύθραυστα.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί σίγουροι τρόποι για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υπέροχα, ενυδατωμένα και υγιή, ακόμη και στον πιο κρύο καιρό. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την περιποίηση των μαλλιών κατά τη διάρκεια του χειμώνα:

Θεραπεία μαλλιών με πρωτεϊνες

Κάνοντας  θεραπείες μαλλιών με πρωτεΐνη κερατίνης ή χρησιμοποιώντας μια μάσκα μαλλιών, αυξάνετε τις πιθανότητες να απολαύσετε πιο διαχειρίσιμα και λιγότερο ξηρά μαλλιά. Μπορείτε είτε να κάνετε τις θεραπείες στο σπίτι, είτε να επιλέξετε να πάτε σε ένα κομμωτήριο. Θα παρατηρήσετε μια σημαντική διαφορά στην κατάσταση των μαλλιών σας, ακόμα και μετά την πρώτη θεραπεία.

Θεραπεία με έλαια πριν από το λούσιμο

Τα μαλλιά σας θα διατηρήσουν περισσότερη υγρασία εάν αφιερώσετε χρόνο για να κάνετε θεραπεία με έλαια πριν από κάθε λούσιμο. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε λάδι, όπως ελαιόλαδο, λάδι καρύδας ή οποιοδήποτε άλλο λάδι. Μπορείτε, αφού το εφαρμόσετε στα μαλλιά σας,  να φορέσετε ένα πλαστικό σκουφάκι  για λίγα λεπτά. Αυτό επιτρέπει στο λάδι να διαπεράσει τον άξονα της τρίχας, ενυδατώνοντάς την σε βάθος. Μετά από 5 ή 10 λεπτά, μπορείτε να ξεπλύνετε το λάδι και στη συνέχεια να λουστείτε κανονικά. Επιλέξτε ένα σαμπουάν που ενυδατώνει και παράλληλα προστατεύει τα μαλλιά και μην παραλείπετε το conditioner στο τέλος.

8 ποτήρια νερό την ημέρα

Πολλοί υποτιμούν τη σημασία της κατανάλωσης επαρκούς ποσότητας νερού, αλλά η κατανάλωση τουλάχιστον 8 ποτηριών την ημέρα είναι σημαντική για διάφορους λόγους. Όχι μόνο βοηθά ολόκληρο το σώμα μας να παραμένει επαρκώς ενυδατωμένο, αλλά διατηρεί και τα μαλλιά μας ενυδατωμένα. Θα εκπλαγείτε με το πόσο πιο ενυδατωμένα θα είναι τα μαλλιά σας αν εφαρμόζετε αυτόν τον τρόπο ενυδάτωσης.

Επειδή ο κρύος καιρός είναι σκληρός και ξηραίνει τα μαλλιά και το δέρμα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμβιβαστείτε με τα ξηρά και εύθραυστα μαλλιά αυτόν τον χειμώνα. Ακολουθώντας αυτές τις χρήσιμες συμβουλές, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τα μαλλιά σας παραμείνουν υγιή και ενυδατωμένα ακόμα και στις πιο  χαμηλές θερμοκρασίες.

Επιστροφή στο ιστολόγιο